ljusterapi

Starta dagen piggare, gladare och friskare med ljusterpi som bland annat stärker immunförsvaret och motverkar vintertrötthet.

Ljusterapi    30 min, 100:- Drop in tisdag-fredag kl 10:00-11:00

Förköp av Ljusterapi:  10-kort, 900:-

En ny studie visar på att var femte svensk upplever symtom som nedstämdhet, ökat sömnbehov, brist på energi, ökad aptit och viktuppgång under vintern. För att ta reda på om starkt ljus kan lindra besvären lät en forskare ett femtiotal vinterdeprimerade personer få ljusbehandling. Efter bara tio dagar upplevde över hälften minst en halvering av sina symtom och efter en månad upplevde en tydlig majoritet av deltagarna det samma. Studien visar även att tio dagars ljusbehandling kan leda till att du slipper dina besvär i flera månader.

Hur fungerar Ljusterapi?
Ljus påverkar melatoninhalten i kroppen. Melatonin är ett hormon som styr vår dygnsrytm. Mängden melatonin i blodet ökar när det blir mörkt och vi blir trötta. När ljuset ökar minskar mängden och vi blir piggare.

Ljusterapilampor är konstruerade för att ge ett sken som har samma positiva inverkan på människan som solens strålar. Detta är orsaken till att så många av oss mår bra av ljusterapi. Lamporna kan med fördel användas för att minska negativ inverkan av ljusbristen under årets mörka månader och minska problemen på grund av variationer i dygnsrytmen som t.ex. skiftarbetare.

Hur gör man?
Boka tid på Ekospa,  tidigt på morgonen eller under förmiddan är mest effektivt. Gärna direkt efter att du har vaknat! Helst varje dag. När du kommer på Ekospa får du ta på en vit badrock och sitta 30 min i det vita rummet. För bästa effekt rekommenderas 10 st behandlingar. Det går bra att läsa en tidning eller äta medtagen frukost under tiden.

I vår lampa räcker det med 30 min behandling eftersom den ger 10 000 lux. Att få behandlingen regelbundet är viktigt. Man bör göra behandlingen i förebyggande syfte, någon vecka innan man normalt sett brukar känna av hösten, brukar vara lämpligt. Det räcker med att lampan lyser mot ögonen utan att titta i den. Man kan ägna sig åt andra saker samtidigt som man får sin behandling som att läsa en bok, arbeta, äta frukost mm.

Vad är det bra för?

  • stärker immunförsvar
  • minskar trötthet, stress och huvudvärk
  • motverkar och mildrar depressioner
  • ger ökad prestationsförmåga
  • ett plus för din hälsa, kondition, psyke och själ

Är behandlingen lämplig för alla?
Ljusterapibehandling är olämpligt för personer som har vissa ögonsjukdomar. Om du vet att du har en aktiv ögonsjukdom bör du rådfråga din ögonläkare innan du testar ljusterapi.

 

Öppettider och adress Kommer våren 2018


ADRESS
TELEFON
MOBIL
070-69 50 552
E-POST

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


My kind of Perfect är ett projekt som har tagit upp kampen för att du ska tycka att du är perfekt som du är. Inte för att du är utan brister och svagheter, inte heller för att du aldrig gör misstag. Du ska tycka att du är perfekt för att du är du. För att du är unik. Vi tar avstånd från kraven på att allt och alla ska vara utan brister. Vi vet så väl att alla är unika och det är dags att vi lär oss att älska oss själva.

www.perfektadu.se