i infrabastun

Infrabastu liknar en vanlig bastu, men den värms upp med hjälp av infraröd värme som tränger djupare ner i vävnaderna.

Infrabastu    30 min, 100:-
En välgörande värmebehandling för hela kroppen med infrarött ljus för minskad ledstelhet, uppmjukning av spända och ömma muskler, fettförbränning, de-tox,  smärtlindring och hudbesvär. Ger positiv effekt på hjärta och kärlsystem, påskyndar läkning, minskar stress mm. Max 4 pers.

(Boka 25 min massage eller kommunmassage så bjuder vi på infrabastu. Kom ca 30 min innan eller stanna kvar efteråt).

Förköp av Infrabastu:  10-kort, 900:-

Fördelar

 • Ökar blodcirkulationen
 • Ger fastare och finare hud
 • Porerna öppnas upp och djuprengörs
 • Förbättrar diverse hudbesvär
 • Avslappnande och stressreducerande
 • Smärtlindring
 • Påskyndar läkning vid mjukdelsskador och förbättrar permanenta skador
 • Ökar elasticiteten hos bindvävnad
 • Motverkar muskelkramper, stelhet och spända och ömma muskler
 • Bättre kondition tack vare positiva effekter på hjärta och kärlsystem, särskilt för de som har nedsatt rörelseförmåga
 • Utrensning av slagg och gifter t.ex. tobak, alkohol, salter av tungmetaller, fettsyror
 • Ökar fettförbränning och motverkar celluliter

Det är strålningsvärmen från den infraröda bastun som värmer upp kroppen direkt och inte som i en vanlig bastu via het luft runt omkring kroppen. Lufttemperaturen i infrabastun är omkring 40 till 60°C. Mer behövs inte för att uppnå den goda effekten och en höjning av temperaturen skulle inte stärka effekterna av den rekommenderade temperaturen i bastun. Värmen tränger cirka fyra centimeter in i vävnaderna, vilket gör att man kan uppnå intensiv svettning, nära tre gånger mer än i en vanlig bastu och dessutom vid en lägre temperatur. Tack vare denna låga temperatur passar infrabastun även för äldre människor.

Användning och rekommendationer
När du för första gången ska använda infrabastu, rekommenderas att tiden är begränsad till 20 minuter och med en temperatur på 40 C. Detta eftersom reaktionen i kroppen kan bli rätt kraftig vid användning av infrabastu. Sedan kan tiden utökas successivt till 30 minuter, samtidigt som även temperaturen kan höjas till den nivå som man upplever som mest behaglig dock max 60°C. Det är också viktigt att man dricker mycket vatten både innan, under tiden och efteråt. Dessutom rekommenderas det att man väntar några minuter efter användandet av infrabastun innan man duschar så att porerna hinner sluta sig. En hälsofrämjande effekt som består kan uppnås om man använder infrabastun minst tre gånger i veckan under en månads tid som en kur.

Öppettider och adress Kommer våren 2018


ADRESS
TELEFON
MOBIL
070-69 50 552
E-POST

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


My kind of Perfect är ett projekt som har tagit upp kampen för att du ska tycka att du är perfekt som du är. Inte för att du är utan brister och svagheter, inte heller för att du aldrig gör misstag. Du ska tycka att du är perfekt för att du är du. För att du är unik. Vi tar avstånd från kraven på att allt och alla ska vara utan brister. Vi vet så väl att alla är unika och det är dags att vi lär oss att älska oss själva.

www.perfektadu.se